Celkové druhé miesto pre ŠŠK z najväčšieho turnaja v strednej európy


GP Slovakia ma stále veľké meno, je to turnaj zaradený v kalendári EKF a pravdepodobne najväčší v strednej Európe. Preto sme nesmierne štastní, že sa našim pretekárom opäť nesmierne darilo a obsadili sme celkovo druhé miesto v štatistike klubov, podarilo sa nám získať 6x🥇 7x🥈 a 8x🥉, celkový počet medailí dosiahol náš klub vôbec najvyšší!!!

Dávid Gendéš – V obrovskej konkurencii bol Dávid veľkým prekvapením, keď v 4. kolách nenašiel premožiteľa a ako iba 13 ročný zvíťazil v kategórii 14-15 ročných kadetov 🔥🔥🔥. V nedeľu potom pridal druhé miesto vo „svojej“ vekovej kategórii 12-13 ročných kata, kde viac zaujal iba Bulharský pretekár (jeho výkon bol naozaj veľmi nezvyčajný a výborne atletický, avšak najmäa vo finále bolo vidieť značné technické nedostatky, ktoré si žial nie všetci rozhodcovia všimli) a finále skončilo tesne 3:2.

Branislav Bábel – po víťazstve na inom veľkom turnaji (Samobor kategória narocenia kata 2011) a trochu prekvapivom (len) treťom mieste na Slovenskom pohári predviedol opäť výborné výkony. V kategórri 10-11 ročných postúpil cez ťažký žreb do finále, kde zrejme pre nedostatok oddychu pred finále (bolo na inom tatami, kde polovica pavúka išla rýchlejšie) nestačil na ukrainského súpera. O to viac zabojoval vo veľmi silne obsadenej kategórii 12-13 a opäť cez nesmierne ťažký los sa prebojoval do 1/4finále, kde nestačil na neskorśieho víťaza z Bulharska. V repasáži však zabojoval, predviedol ďaľšie dve výborné kata a získal veľmi cenný bronz.